Oasis Punt-West: 100% genieten in eigen land - Reishonger (2024)

Rijd je het eiland Goeree-Overflakkee op, dan komt het vakantiegevoel direct naar boven. In deze tijd snakken we naar vakantie in eigen land en bij Oasis Punt-West ben je daarvoor aan het juiste adres. De prachtige hotelstudio's en strandvilla's liggen midden in natuurgebied De Punt en aan het Grevelingenmeer waardoor je gegarandeerd geniet van ruimte, rust en luxe.

Dat gevoel van rust komt direct naar boven als je Oasis Punt-West binnenkomt. Je wandelt over een brug naar een kunstmatig eiland waar je de receptie, hotelstudio’s en een aantal strandvilla’s vindt. Je komt écht terecht in een oase van rust.

Oasis Punt-West: 100% genieten in eigen land - Reishonger (1)

De dag beginnen

Wij overnachten in de hotelstudio met uitzicht op het grootste zoutwatermeer van Europa, het Grevelingenmeer. Als de zon dan ’s ochtends opkomt en op het resort schijnt, dan weet je dat het een mooie dag gaat worden. Spring onder de heerlijke regendouche, kleed je om en geniet van een rijkgevulde ontbijtmand van Brasserie Zeven. In deze mand ontbreekt echt niets, van verse jus d’orange tot melk, van gekookte eieren tot allerlei soorten beleg, van chocoladebroodjes tot yoghurt, granola en vers fruit. Werkelijk aan alles is gedacht: de ochtend begint goed.

Oasis Punt-West: 100% genieten in eigen land - Reishonger (2)

Wandelen in de omgeving

In de buurt zijn er voldoende mogelijkheden om een fijne ochtendwandeling te maken. Zo loop je direct vanuit het resort natuurgebied De Punt in. Een prachtig duingebied van 150 hectare aan natuur met een diversiteit aan flora. Ook is het een mooi gebied voor de vogelliefhebber, want vogels komen hier drinken, broeden en voeden. Op het resort vind je ook een uitkijkpunt.

Een van de routes door natuurgebied De Punt is de historische bunkerroute. Maandenlang hebben vrijwilligers de bunkers opgegraven die onder het duin lagen. Deze bunkers legden de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog aan om Goeree-Overflakkee te kunnen verdedigen tegen een invasie van overzee. Nu vind je hier een route van één kilometer langs vijftien verschillende bunkers. Allemaal hebben ze hun eigen functie en daarover vind je bij iedere bunker een informatiebord met het verhaal. Ondertussen kan je op het hoogste punt mooi uitkijken over Ouddorp. In de omgeving heb je nog veel meer wandelroutes, waaronder Volgerland en de Kwade Hoek.

Oasis Punt-West: 100% genieten in eigen land - Reishonger (3)

Ouddorp en omgeving

Het fijne van het eiland Goeree-Overflakkee is dat je overal in een mum van tijd bent. Zo ben je in nog geen vijf minuten vanaf het resort bij geitenboerderij De Mèkkerstee, een perfecte stop als je met het gezin op mini vakantie bent. Het is een biologische geitenboerderij met meer dan 650 geiten. Dagelijks om half vier worden ze gemolken, daar kan je bij zijn. Ook is er een echte kraamkamer voor lammetjes en is er voor bezoekers zelfs een speciale knuffelhoek waar kinderen met de dieren mogen knuffelen.

Na een stop bij De Mèkkerstee rijden we door naar het centrum van Ouddorp. Als eerste kom je de Westhoofd tegen, de vuurtoren van 52 meter hoog die tevens te beklimmen is. Vervolgens rijd je naar het knusse dorp waar je alles kan vinden wat je zoekt in een centrum. Van gezellige boetiek winkels tot de lokale visboer, maar ook genoeg eetgelegenheden waar je heerlijk het terras op kunt.

Oasis Punt-West: 100% genieten in eigen land - Reishonger (4)

Op of in het water

Natuurlijk is er nog veel meer te doen op en rond het eiland. Zo is er rondom het Grevelingenmeer genoeg te beleven voor jong en oud. Zo leven er in Nederland duizenden zeehonden en kan je er een aantal spotten met een stoere RIB-boot tijdens een zeehondensafari op het meer. Wil je liever zelf het water in? Dan kan je zwemmen, duiken of windsurfen. Maar ook varen, kajakken of suppen is mogelijk!

Terug naar de oase van rust

Na een (actief) dagje op het eiland, kom je heerlijk ‘thuis’. Zowel in een strandvilla als hotelstudio kom je volledig tot rust en geniet je van de stilte en ruimte. Schenk aan het einde van de middag een lekker drankje in en ga je privé veranda op. Voor een heerlijk diner hoef je niet ver te zoeken, want op het resort ligt Brasserie Zeven gelegen.

Aan het Grevelingenmeer ligt het restaurant waar je jezelf culinair laat verrassen en verwennen door de French-Asian Cuisine. Momenteel kan je hiervan genieten op het terras of kan je het ophalen om in je eigen villa of studio op te eten. Zo bestelden wij overheerlijke sushi, de lekkerste sushi uit de omgeving. In de zomermaanden kan je ook heerlijk vertoeven bij Beachclub Zeven met uitzicht op het meer met een favoriete co*cktail in de hand.

Oasis Punt-West: 100% genieten in eigen land - Reishonger (5)

Nog even over Oasis Punt-West

Wist je dat Oasis Punt-West een duurzaam en ecologisch opgezet resort is? Door het gebruik van plantaardige daken en natuurlijke materialen passen de accommodaties goed in de omgeving. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van hernieuwbare energie en is het plastic (o.a. uit de ontbijtmand) recyclebaar. Het resort bestaat uit hotelstudio’s en strandvilla’s. De studio’s vind je op het eiland en zijn voor twee personen. Ook kan je twee studio’s reserveren met een connected door, zodat je er met een gezin van vier kunt verblijven. Maar met vier personen kan je natuurlijk ook een luxe strandvilla huren, net als voor zes personen. De villa’s liggen niet ver van elkaar vandaan, maar hebben voldoende privacy. Allemaal hebben ze een modern en stijlvol interieur en zijn ze van alle gemakken voorzien. Meer informatie of zelf boeken? Hier vind je alle informatie.

Oasis Punt-West: 100% genieten in eigen land - Reishonger (6)

  • Over
  • Laatste berichten

Denise

Sinds haar 16e reist Denise al de hele wereld over en daardoor noemt ze zichzelf 'rijk'. Toch moet ze na elke reis weer sparen voor een nieuw ticket, want de volgende bestemming op haar wishlist is aan de beurt!

Laatste berichten van Denise (alles zien)

  • Dag in eigen land: (Hof van) Baarle - 13 mei 2024
  • Stedentrip naar het bruisende Lissabon - 2 april 2024
  • Zomer 2024? Ga naar Zuid-Finland - 25 maart 2024

Gerelateerde Berichten

  • West-Canada ruig beleven

  • Thalys, 100 miljoen keer!

  • West-Canada met kinderen

  • Genieten in een eigen natuurhuisje

  • Genieten in een eigen natuurhuisje

  • 100% Rotterdam

  • Maak je eigen Reis-Bucketlist

  • Chinese dwergen krijgen eigen dorp

  • Genieten in Graubünden

Oasis Punt-West: 100% genieten in eigen land - Reishonger (2024)
Top Articles
Publix Super Markets hiring Senior UX Content Designer – HR Self-Service Portal in Lakeland, Florida, United States | LinkedIn
$3,200 - 1035 NE 41st Pl, Homestead, FL, 33033, William Raveis Real Estate, Mortgage, and Insurance
News - Rachel Stevens at RachelStevens.com
Top Scorers Transfermarkt
Iron Drop Cafe
Yesteryear Autos Slang
Bernie Platt, former Cherry Hill mayor and funeral home magnate, has died at 90
2024 U-Haul ® Truck Rental Review
Les Rainwater Auto Sales
Arre St Wv Srj
Comics Valley In Hindi
Bank Of America Financial Center Irvington Photos
Pay Boot Barn Credit Card
Moving Sales Craigslist
Dallas Craigslist Org Dallas
Poe Str Stacking
Laveen Modern Dentistry And Orthodontics Laveen Village Az
Dallas Mavericks 110-120 Golden State Warriors: Thompson leads Warriors to Finals, summary score, stats, highlights | Game 5 Western Conference Finals
Busted Mcpherson Newspaper
Where to eat: the 50 best restaurants in Freiburg im Breisgau
Xfinity Outage Map Fredericksburg Va
Gina Wilson Angle Addition Postulate
Chime Ssi Payment 2023
Kohls Lufkin Tx
Milwaukee Nickname Crossword Clue
4Oxfun
Speedstepper
Shia Prayer Times Houston
Salemhex ticket show3
Everything You Need to Know About Ñ in Spanish | FluentU Spanish Blog
Puretalkusa.com/Amac
Gyeon Jahee
Morlan Chevrolet Sikeston
Consume Oakbrook Terrace Menu
Closest 24 Hour Walmart
Pensacola 311 Citizen Support | City of Pensacola, Florida Official Website
Watchseries To New Domain
D3 Boards
Muziq Najm
Hellgirl000
Leena Snoubar Net Worth
Vons Credit Union Routing Number
Coffee County Tag Office Douglas Ga
Senior Houses For Sale Near Me
The Machine 2023 Showtimes Near Roxy Lebanon
Rheumatoid Arthritis Statpearls
Diario Las Americas Rentas Hialeah
Mawal Gameroom Download
Unit 4 + 2 - Concrete and Clay: The Complete Recordings 1964-1969 - Album Review
Metra Union Pacific West Schedule
Renfield Showtimes Near Regal The Loop & Rpx
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated:

Views: 6218

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.